Книги и филми

metasecret frontКлючът към мощните механизми на вселенската хармония и щастливия живот се намира у човека, учи Мел Гил.

Мета Тайната (The Meta Secret) започва оттам, откъдето Тайната (the Secret) оставя зрители.

Филмът за метатайната задълбава още по-надълбоко в Закона на Привличането, представяйки структурирано и по разбираем начин серия от "Как да" техники на проявление, които биха помогнали за достигане на един по-добър, изпълнен с любов и споделено щастие живот. Живот, който сякаш излиза от най-приказните ни сънища.

Прочети още...

theres-no-tomorrow-front"Няма утре" е документален анимационен филм, обясняващ парадоксалното схващане за безграничен икономически растеж в един напълно граничен и измерим свят.

Изчерпването на природните ресурси, наред с икономическите и екологични проблеми и всичко по-важно свързано с околната и последвалата я социална среда са представени в рамките на 35 минути, които по един изключителен простичък и нагледен начин са представили суровата действителност, която ни очаква.

Прочети още...

Jacque Fresco 2011 The Origin of Laws 1 of 3Жак Фреско често е наричан съвременният Леонардо да Винчи. Роден на 13 Март 1916 г., той е работил и като дизайнер и изобретател в различни области - от биомедицински иновации до напълно интегрирани социални системи. Инженер, дизайнер, изобретател, лектор и мечтател той посвещава голяма част от живота си на търсенето и предлагането на варианти за изграждането на един по-добър свят.

В своите лекции не само прави опит да осветли наболелите проблеми на обществото, но и за разлика от много други търси креативни и творчески решения за справянето с тях. Лекциите му се придружават от видео, където мечтите му оживяват с помощта на компютърни анимации.

Прочети още...

Chasing-Ice-FrontПрез пролетта на 2005 г., фотографът на National Geographic, Джеймс Балог се отправя към Арктика с една трудна задача: да заснемане и след това да разкаже историята на променящия се климат на Земята. Дори и със сериозни научни знания, Балог е бил скептичен по отношение на изменението на климата и малко циничен за естеството на академичните изследвания. Но това първо пътуване в Севера отворило очите му за най-голямата заплаха в човешката история. Видяното от него, го подтикнало да се изправи лице в лице с предизвикателството, поставяйки не само кариерата си под въпрос, но и живота си в голяма опасност.

 

Прочети още...

holographic-universe-frontЕдна от доста оспорваните сред физиците книги "Холографската вселена" на Майкъл Толбот, разглежда по един доста интересен и нестандартен начин какво представлява човешкото съзнание, какви квантови процеси текат на съзнателно и емоционално ниво и каква огромна сила притежава умът. Тук сме поместили едно кратко видео, филмирано въз основа на същата книга и разглеждащо основно квантовата комуникация.

Прочети още...

Codex Seraphinianus CoverТова е книга написана, но не преведена. Напечатана, но непрочетена. Консумирана само визуално. Даже и от автора. Това е книга-гатанка и се казва "Codex Seraphinianus".

Написана и илюстрирана от италианския архитект и промишлен дизайнер Луиджи Серафини в продължение на около 30 месеца през 1976 - 1978 г. Тя съдържа приблизително 360 страници (в зависимост от изданието) и се явява илюстрована енциклопедия на непознат и измислен свят, написана на неизвестен език с необяснима азбука.

 

Прочети още...

Sacred-PlacesФилип Кар Гом разказва увлекателно за 50 свещени места, пръснати из петте континента, които събуждат у нас благоволение и страхопочитание.

В книгата са представени места, натоварени с духовна значимост или почитани от най-големите световни религии и култури; забележителности, съществуващи още от дълбока древност и такива с неизмерима природна красота. „Свещени места от Стоунхендж до Сантяго де Компостела” е като духовен гид през вековете на поклоничеството из целия свят и дава ясен поглед към повече от шест хилядолетия световна история. Книгата е енциклопедия, наситена с духовно проникновение, където авторът споделя с думи и илюстрира тайнствеността и присъщата за тези места трансцеденталност. В нея са включени места, които читателят очаква да срещне, като Стоунхендж, Пирамидите, но заедно с това и по-малко познати, но пък все така забележителни и причудливи кътчета като като езерото Фундузи, пещерите Елора в Индия, Перперикон в България и пещерата Шове във Франция.

 

Прочети още...

Ancient.Aliens.CoverМитове и легенди дълго са били смятани за фантастични истории, които разказват за мощни богове, гигантски и страховити чудовища - мутанти. Но защо толкова много различни култури, разделени от огромни разстояния, разказват едно и също? Възможно ли е митовете и легендите наистина да са били видени от древните обитатели на Земята? Древните текстове са пълни с истории за боговете общуващи с човека, даващи им мъдрост, технологии и дори и жени.

Полубоговете от митологията са били деца на богове и хора? Ако наистина е така, дали те са допринесли липсващата връзка в това, което ускори човешката еволюция и напредъка на нашата цивилизация и ни е направило това, което сме днес?

 

Прочети още...

Подкатегории

Любопитно

Юпитер е 1000 пъти по-голям от Земята.

Вход

Hypercube

Rotating Hypercube